Erbjudanden

Hitta bra pris på LEI kod

0

Är det så att du vill ha bästa erbjudandet på LEI kod? En sådan måste du nämligen ha om du handlar med derivat. Det är en global verifieringskod kan man säga. Du som undrar vad är inkluderat i priset på LEI-kod, så kan vi inte tala för alla, då det kan variera beroende på vem du väljer att skaffa den från. Men väljer du att göra det hos Lei Service, så får du dels bra pris, samt en massa bra saker som ingår.

Skaffa dig en LEI kod

Om du ska göra en ny LEI registrering så kan du välja att göra det hos Lei Service. Du kan då välja om den ska vara för 1 år, 3 år eller 5 år. I priset ingår koden, samt support via mail och telefon samt att GLEIF-avgiften ingår. Det ingår även gratis uppdateringar av LEI-information. Priset de har, det inkluderar administration, support och GLEIF-avgift för perioden.

Vad är GLEIF-avgift?

GLEIF står för bal Legal Entity Identifier Foundation och de är en officiell instans som dels hanterar, dels kontrollerar LEI-koder. Det är ett måste att betala en avgift till dem om du ska kunna få din LEI kod. En del företag, som Lei Service har det inkluderat i priset. Det förenklar det för dig.

Vad är egentligen en LEI-kod?

En LEI-kod gör att man på en global skala kan identifiera företag så väl som organisationer som handlar med derivat, alltså värdepapper av något slag. Svenska företag har annars organisationsnummer, men för att kunna verka globalt, så ska vem som vill kunna identifiera dig. Det är då du måst ha denna kod. Den används för att identifiera företag och andra organisationer på värdepappersmarknaderna.

Om du inte har en kod, så är det bra att skaffa dig en sådan om du ska handla med derivat. Det kan du göra hos en så kallad LOU, som är en certifierad utfärdare av koder som är auktoriserad av GLEIF.

Vem måste ha en LEI kod?

Företag samt juridiska personer som handlar med olika sorters värdepapper måste ha en egen LEI-kod. Det är på grund av att det är ett måsta att kunna identifieras i transaktionsrapporteringen. Detta beror på att det kom ett krav från EU genom förordningen MiFID II/MiFIR.

Alla juridiska personer måste därmed ha en LEI-kod för att kunna handla med värdepapper. Det för att säkerställa en samordnad transaktionsrapportering inom EU.

Satsa på ett smart träningsredskap

Previous article

Bästa kreditkortet – fördelar och nackdelar

Next article

You may also like